nieuws

NBOV: juridische acties tegen bakker Ben van Bakel zinloos

Nieuws

GOUDA – Er is niets te doen tegen de wijze waarop Plus zich afficheert met de niet bestaande ambachtelijke bakker Ben van Bakel.

NBOV: juridische acties tegen bakker Ben van Bakel zinloos

GOUDA – Er is niets te doen tegen de wijze waarop Plus zich afficheert met de niet bestaande ambachtelijke bakker Ben van Bakel.

Dat stelt Sandra Wewer van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) in een reactie. ‘Het woord ambacht heeft geen beschermde status. Kennelijk heeft ambachtelijk iets magisch en inspireren wij anderen om zich ook zo te presenteren.’

Ageren tegen het gebruik van deze merknaam – zelfs als het gaat om een niet bestaande bakker – heeft volgens Wewer weinig zin. ‘In het verleden in soortgelijke situaties hebben juristen er naar gekeken en heeft de Reclame Code Commissie zich er over gebogen. Zonder resultaat. Het doet wel pijn dat het ambacht op deze wijze wordt ‘gebruikt’ en wij kunnen ons voorstellen dat bakkers hier niet blij mee zijn. Er zijn leden die bij ons geklaagd hebben.’ 

Wewer denkt dat, vanwege de hang naar authenticiteit, een dergelijk concept kans van slagen heeft. 

 

Reageer op dit artikel