nieuws

Drentse bakkers haken in op Vuelta

Nieuws

DRENTHE – De wielerwedstrijd Vuelta startte afgelopen weekend in Drenthe. Diverse bakkers speelden handig in op het sportevenement.

Drentse bakkers haken in op Vuelta

DRENTHE – De wielerwedstrijd Vuelta startte afgelopen weekend in Drenthe. Diverse bakkers speelden handig in op het sportevenement.

Ko Pots, mede-eigenaar van Echte Bakker Pots in Rolde: ‘Het weekend stond volop in het teken van wielrennen. Wij leveren aan het TT circuit in Assen en moesten voor 40.000 man brood verzorgen. Naast brood maakten we petitfours met daarop logo’s van de verschillende wielerploegen. Ook leverden we aan diverse hotels waar de wielerploegen overnachtten. Zij wilden vooral energierijke producten hebben als roombroodjes. In de winkel presenteerden we Vuelta gebak met daar op het logo. Het was druk, maar hartstikke mooi en alles is goed gegaan.’

Martijn Gosselaar, eigenaar van Banketbakkerij Gosselaar in Assen heeft vooral zijn ijsverkoop zien stijgen door de Vuelta. ‘Alles wat oranje en geel is, is Vuelta en dus interessant voor de mensen. We hebben een goed weekend gehad.’

De wielrenners deden zondag Gasselte aan. Reden voor wielerliefhebbers Albert en Lia Timmer, eigenaren van Echte Bakker Timmer om de winkel volop te versieren. Lia: ‘De hele winkel hebben we aangekleed met bidons, petten, vlagen en wielrenshirts. Via een kennis hebben we zelfs het shirt mogen lenen waarin Oscar Freire wereldkampioen in is geworden. Daarnaast verkochten we speciale tompouces en gebak met het logo van de Vuelta. De mensen zijn altijd gevoelig voor dit soort acties.’

Jordy Schepers van de gelijknamige Echte Bakker in Westerbork versierde de straat, winkel  en medewerkers. ‘Het hele dorp was uitgelopen. Het leefde enorm. De winkeldames droegen een speciaal shirt met daar op de tekst Costa de Vuelta. Ook hadden we speciale Spaanse producten als: Spaanse tompouces, vlaaien en broden. Het was gekkenwerk zo druk, vooral de laatste twee dagen.’ 
 
De Vuelta start vandaag in Zutphen en eindigt in Venlo. Dinsdag is Venlo de vertrekplaats en gaat het peloton richting Luik.

Reageer op dit artikel