nieuws

Broodprijs ondanks een lagere meelprijs soms hoger

Nieuws

DOETINCHEM – Individuele bakkers verhogen de laatste weken de broodprijzen ondanks goedkoper meel, maar sectorbreed gebeurt dit niet.

Broodprijs ondanks een lagere meelprijs soms hoger

DOETINCHEM – Individuele bakkers verhogen de laatste weken de broodprijzen ondanks goedkoper meel, maar sectorbreed gebeurt dit niet.

Dat zegt bedrijfseconomisch adviseur Chiel van den Hout van Beko Advies, dat veel (ambachtelijke) bakkers met advies bijstaat. Dat sommige bakkers hun prijzen over de hele linie ondanks goedkoper meel verhogen, is volgens Van den Hout niet vreemd. ‘Twee jaar geleden is het nieuwe cao-loon 3,5 procent omhoog gegaan. Lonen maken 60 procent uit van de kosten.’

De meelprijzen zijn in 2009 redelijk stabiel gebleven, zo blijkt uit een rondgang. ‘In mei hebben wij zelfs de prijs licht omlaag gebracht’, aldus een woordvoerder van Koopmans Meel uit Leeuwarden in het Agrarisch Dagblad. Concurrent Meneba stelt nog altijd dat de prijzen onder druk staan.

 

 

Reageer op dit artikel