nieuws

Bakkerij Haasnoot maakt zwaarste ontbijtkoek ter wereld

Nieuws

KATWIJK AAN DEN RIJN – Bakkerij Haasnoot uit Katwijk aan den Rijn heeft het Guinness Book of Records gehaald. Hij maakte afgelopen zaterdag de zwaarste ontbijtkoek ter wereld.

Bakkerij Haasnoot maakt zwaarste ontbijtkoek ter wereld

KATWIJK AAN DEN RIJN – Bakkerij Haasnoot uit Katwijk aan den Rijn heeft het Guinness Book of Records gehaald. Hij maakte afgelopen zaterdag de zwaarste ontbijtkoek ter wereld.

1170 liter water, 2925 kilo roggebloem, 3510 kilo koekzoet, 70 kilo koekkruiden, 87 kilo bakpoeder en ammonium en vele uren hard werken waren nodig om tot het record van 7000 kilo te komen. Dik Haasnoot, eigenaar van Bakkerij Haasnoot in Katwijk aan den Rijn: ‘Het stapelen van de koek was het moeilijkste deel. Dat hebben we donderdag gedaan van 14.00 uur tot 23.00 uur met twaalf man. Maar het is gelukt.’

Bij de productie kreeg Haasnoot hulp van Bakkerij Merks in Boekel. Vervolgens is de koek in delen met twee vrachtwagens naar een hangar op vliegveld Valkenburg gebracht waar die in elkaar is gezet. Afgelopen zaterdag konden de inwoners van Katwijk aan den Rijn, die een speciaal ontworpen blik hadden gekocht vooraf voor vijf euro, drie koeken ophalen.

De ludieke actie was bedacht door de plaatselijke Oranjevereniging. Ook deed de club een succesvolle poging het wereldrecord koekhappen te verbeteren. Meer dan duizend mensen hapten tegelijk koek.

 

Reageer op dit artikel