nieuws

Bakkerij Fuite wint rechtszaak tegen gemeente

Nieuws

DEN HAAG – De Raad van State heeft een streep gehaald door strengere geluidsvoorschriften die de gemeente Apeldoorn wilde opleggen aan Bakkerij Fuite aan de Vlijtseweg.

Bakkerij Fuite wint rechtszaak tegen gemeente

DEN HAAG – De Raad van State heeft een streep gehaald door strengere geluidsvoorschriften die de gemeente Apeldoorn wilde opleggen aan Bakkerij Fuite.

Fuite stapte vorige maand naar de hoogste bestuursrechtbank. De strengere geluidseisen hadden tot gevolg dat het bedrijf kostbare geluidsvoorzieningen moest treffen, maar dat hoeft nu dus niet, meldt De Stentor.

De gemeente Apeldoorn wilde met de strenge geluidseisen de recreatievelden aan de overkant van de bakkerij beschermen. De Raad van State bepaalde echter dat de Handreiking Industrielawaai, waar de gemeente de strengere eisen op had gebaseerd, daarvoor niet is bedoeld. Als het nu zou gaan om woningbouw had de gemeente volgens de Raad van State een beter verhaal gehad, maar het stadsbestuur stelde juist uitdrukkelijk dat woningbouw in de noordelijke kanaalzone niets met de strengere eisen voor Fuite te maken heeft. Uit de uitspraak blijkt dat de argumentatie van de gemeente wringt: er bestaan wel degelijk plannen om de recreatievelden te laten verdwijnen ten gunste van woningbouw.

 

Reageer op dit artikel