nieuws

Jan Aart Schuld in NCRV programma 3e testament

Nieuws

OLDEBROEK – Jan Aart Schuld Schuld is vanavond te zien in het NCRV pogramma “Het Derde Testament”

Jan Aart Schuld in NCRV programma 3e testament

OLDEBROEK – Jan Aart Schuld Schuld is vanavond te zien in het NCRV pogramma “Het Derde Testament”

Jan Aart Schuld is de jongste van een bakkersgeneratie die al 123 jaar een bakkerij heeft in Oldebroek. Deze erfenis – de familiebakkerij – heeft hij graag aanvaard. Aan de bakkerij heeft hij niets veranderd en hij heeft hem ook niet uitgebreid.

Brood
Zijn bijdrage aan deze tijd probeert hij op een andere manier te leveren: door terug te gaan naar de basis en de natuur. Jan Aart is ervan overtuigd dat veel van onze moderne ziektes veroorzaakt worden door verkeerde voeding. Daarom teelt hij zijn eigen graan dat op een ouderwetse manier wordt gemalen bij een windmolen in de buurt. Na drie jaar leverde dit ‘Oldebroeker Akkerbrood’ hem de prijs Smaak 2008 op.

Het programma is een herhaling van een aantal maanden terug. De uitzending is op Nederland 2 om 18.00 uur. 

Reageer op dit artikel