nieuws

Fusie Polderland Zuivel en FrieslandCampina

Nieuws

OLDENZAAL/NUENEN – Royal FrieslandCampina gaat Polderland Zuivel en Friesland Foods Professional (waar Debic onderdeel van is) samenvoegen. Banenverlies is onvermijdelijk.

Fusie Polderland Zuivel en FrieslandCampina

OLDENZAAL/NUENEN – Royal FrieslandCampina gaat Polderland Zuivel en Friesland Foods Professional (waar Debic onderdeel van is) samenvoegen. Banenverlies is onvermijdelijk.

Zo laat het bedrijf in een persbericht weten. Door de fusie wordt de vestiging in Oldenzaal in de loop van 2010 gesloten. Alle activiteiten worden overgeheveld naar Nuenen. De activiteiten worden voortgezet onder de naam FrieslandCampina Professional.

Functies vervallen
De voorgenomen reorganisatie past in het beleid van FrieslandCampina om de kosten te beheersen en de efficiency verder te verbeteren, aldus het bedrijf. Als gevolg van de sluiting van de locatie komen functies in Oldenzaal en Nuenen te vervallen. Eind september zal hier meer duidelijk over zijn.

Polderland Zuivel, onderdeel van voormalig Campina, verkoopt vanuit Oldenzaal room, ijs, ijsmixen en eiproducten onder de merken Polderland, Campina Professioneel, Neerlandia en Roomland. Bij het bedrijf werken 25 personen.
 
Friesland Foods Professional produceert en verkoopt room, boter, gebaksvullingen, desserts en sauzen onder de merken Debic, Hollandia en Evri. Bij het bedrijf werken 36 personen in de commerciële afdeling en 42 in de productie.
 

Reageer op dit artikel