nieuws

Warm weer: pas het deeg aan

Nieuws

WAGENINGEN – De komende dagen wordt het plaatselijk dertig graden of warmer. Deze hoge temperaturen kunnen gevolgen hebben voor de deegontwikkeling en dus het eindproduct. Bakkerswereld vroeg het NBC om praktische tips.

Warm weer: pas het deeg aan

WAGENINGEN – De komende dagen wordt het plaatselijk dertig graden of warmer. Deze hoge temperaturen kunnen gevolgen hebben voor de deegontwikkeling en dus het eindproduct. Bakkerswereld vroeg het NBC om praktische tips.

Kees Holtzer van het NBC: ‘De deegtemperatuur is erg belangrijk. Probeer de temperatuur van het deeg niet te laag te houden. Degen gaan namelijk zweten en gaan daardoor plakken. Beter is om de temperatuur van het deeg iets te verhogen.’Holtzer adviseert bakkers om ‘mee te gaan met het weer.’ ‘Deze verhoging heeft natuurlijk gevolgen voor de rijssnelheid. Zaak is het dan ook om het gistpercentage te verlagen met zo’n tien procent dan normaal.’
 

Reageer op dit artikel