nieuws

Verhoeven Bakkerij al 25 jaar specialist in broodjes

Nieuws

VELDHOVEN – Verhoeven Bakkerij viert dit jaar haar 25 jarig jubileum.

Verhoeven Bakkerij al 25 jaar specialist in broodjes

VELDHOVEN – Verhoeven Bakkerij viert dit jaar haar 25 jarig jubileum.

Grondlegger Gert-Jan Verhoeven begon op 6 augustus 1984 in Oerle met het bakken van luxe broodjes. In een kleine bakkerij aan de Oude Kerkstraat. Zijn visie was helder en eenvoudig: Verhoeven Bakkerij is specialist in kleinbrood van hoge kwaliteit. Het assortiment beperkte zich aanvankelijk tot tarwe-, rozijnen-, punt- en ronde broodjes. En niet te vergeten de fameuze Brabantse worstenbroodjes. Nu, 25 jaar later, staat er op industrieterrein de Run in Veldhoven een hypermoderne bakkerij waar meer dan 12.000 broodjes per uur worden gebakken.

Meer smaak
In de huidige bakkerij werken 27 medewerkers om dagelijks vele supermarkten en horecagroothandels te voorzien van allerlei soorten kleinbrood. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de broodjes van Verhoeven Bakkerij? Gert-Jan Verhoeven: ‘Onze broodjes zijn melkbroodjes die met hoogwaardige ingrediënten worden bereid. Ze worden extra lang gekneed en rijzen veel langer. Vervolgens worden de broodjes los op de plaat gebakken. Dat betekent dat ze rondom mooi bruin zijn. Het resultaat is een broodje met meer smaak dat veel malser is en dat er aantrekkelijk uitziet. Hiermee onderscheiden we ons in de markt. We produceren bewust deze hoge kwaliteit broodjes, omdat er steeds meer vraag naar is. Ons procédé is redelijk uniek in Nederland.’

Gestage groei
Verhoeven Bakkerij bestaat op 6 augustus 2009 25 jaar. Na de start in 1984 bleek al gauw dat de bakkerij te klein werd. De eerste, grote klant in die tijd was Jan Louwers Groothandel. Na vier verbouwingen verhuisde de bakkerij in 1994 naar De Run in Veldhoven. De klantenkring groeide gestaag en er werden steeds meer horecagroothandels en supermarkten beleverd. In 2002 werd de huidige locatie aan de Run betrokken.

Actie op VerhoevenBakkerij.nl
Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met een mooie actie. In de week van 22 tot en met 27 juni liggen de broodjes van Verhoeven extra voordelig in de supermarkt. Op www.verhoevenbakkerij.nl kan men de dichtstbijzijnde supermarkt snel vinden.

 

Reageer op dit artikel