nieuws

Nederlandse kampioenen VMBO brood en banket

Nieuws

WAGENINGEN – 33 bakkers in opleiding streden woensdag om de titel Nederlands kampioen VMBO in de klassen brood, banket en brood en banket. Drie konden het hardste juichen.

Nederlandse kampioenen VMBO brood en banket

WAGENINGEN – 33 bakkers in opleiding streden woensdag om de titel Nederlands kampioen VMBO in de klassen brood, banket en brood en banket. Drie konden het hardste juichen.

Tijdens de jaarlijkse krachtmeting, georganiseerd door Stichting Jeugdvakwedstrijden kregen de 33 kandidaten vier uur de tijd voor het maken van diverse producten. De wedstrijd werd gehouden op het Rijn IJssel College in Wageningen.  De prijzen werden uitgereikt door Piet Gravemaker, voorzitter van de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Alle prijswinnaars ontvingen een mooie beker. De Kampioenen van Nederland kregen naast de beker ook een sjerp omgehangen en een mooie bakkersbuis overhandigd met daarop de titel “VMBO kampioen 2009”.

Klasse banketbakker
Kampioen van Nederland: Ilse Brusschen, Piter Jelles
2e prijs: Koen Franken, MBC Eco Groen
3e prijs: Tom Broekmeijer, Merletcollege

Klasse broodbakker
Kampioen van Nederland: Wouter van der Thiel, Martinuscollege
2e prijs: Kyle Jedryczkowski, MBC Eco Groen
3e prijs: Frank van der Weele, Edison College

Klasse brood- en banketbakker consumptief breed
Kampioen van Nederland: Melissa Heijstek, Markland College
2e prijs: Jaap Wouters, De Rooi Pannen
3e prijs: Dave Jong, Martinuscollege

Callebaut Creativiteitsprijzen
Er werden ook twee creativiteitsprijzen uitgereikt aan de kandidaten die de twee mooiste en creatiefste producten hadden gemaakt. De Callebaut Creativiteitsprijzen,  overhandigd door de heer Bordens van Callebaut, waren voor: Tim Rodijk van het Reggesteyn in de categorie brood en Koen Franken van het MBC Eco Groen in de categorie banket.

 

Reageer op dit artikel