nieuws

Meer bakkers en scholen betrokken bij Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

WAGENINGEN – Aan de 7e editie van Het Nationaal Schoolontbijt kunnen 2.500 scholen deelnemen. Dat is een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Het is te danken aan de geweldige medewerking van de bakkerijen.

Meer bakkers en scholen betrokken bij Nationaal Schoolontbijt

WAGENINGEN – Aan de 7e editie van Het Nationaal Schoolontbijt kunnen 2.500 scholen deelnemen. Dat is een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Het is te danken aan de geweldige medewerking van de bakkerijen.

In totaal zorgen 675 ambachtelijke en industriële bakkerijen ervoor dat in de 1e week van november 575.000 ontbijtjes worden verspreid. Dat zijn 57 bakkers meer dan in 2008. Ook het gemiddeld aantal scholen per bakker is gestegen, oftewel een bakker heeft gemiddeld meer scholen gekoppeld.

In 2008 hebben 2.200 basisscholen deelgenomen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Vanwege de grote belangstelling van scholen was het streven om in 2009 door te groeien naar 2.500 scholen. In maart zijn via een nieuwsbrief alle bakkerijen opgeroepen om mee te doen. Aan deze oproep is op grote schaal gehoor gegeven. In verband met de vele voorbereidingen en de grote logistieke operatie was het de bedoeling om medio juni 2.500 basisscholen te koppelen aan bakkerijen. Dat is gerealiseerd.

Op deze manier kunnen begin november 575.000 kinderen en hun leerkrachten deelnemen aan ’s lands grootste ontbijtevenement. Het thema is dit jaar ‘Samen ontbijten = TOP’. Schaatskampioen én broodambassadeur Sven Kramer zal bij de officiële opening aanwezig zijn om daar, ten overstaan van de leerlingen, zijn pleidooi te houden voor een goed dagelijks ontbijt met brood. Het Nationaal Schoolontbijt vindt van 3 t/m 6 november plaats. De organisatie is in handen van het Voorlichtingsbureau Brood, dat deel uitmaakt van het Nederlands Bakkerij Centrum.

 

 

 

Reageer op dit artikel