nieuws

Extra raad voor uitbreiding Braas Bakkerij

Nieuws

OBDAM – Braas Brood- en Banketbakkerij in Obdam wil nog dit jaar een grote uitbreiding realiseren. Volgens de plannen komt er 3012 vierkante meter bij en in 2012 nog eens 2750. Om dit snel mogelijk te maken is voor vrijdag 3 juli een extra gemeenteraadsvergadering gepland.

OBDAM –  Braas Brood- en Banketbakkerij in Obdam wil nog dit jaar een grote uitbreiding realiseren. Volgens de plannen komt er 3012 vierkante meter bij en in 2012 nog eens 2750. Om dit snel mogelijk te maken is voor vrijdag 3 juli een extra gemeenteraadsvergadering gepland.

Braas heeft momenteel 6600 vierkante meter aan gebouwen, nabij de hoek Braken-Dorpsstraat. Er werken 77 mensen. De uitbreiding komt, gezien vanaf de Dorpsstraat, aan de linkerkant.  Het bedrijf wil de productieruimte uitbreiden met 500 m2. De rest van de uitbreiding in 2009 is voor de opslag van brood, meldt het Noordhollands Dagblad.
 

Voor de ontwikkelingen is een apart bestemmingsplan gemaakt. Daarin staat dat de uitbreiding noodzakelijk is om het bedrijf gezond te houden.
 

Reageer op dit artikel