nieuws

Bakkers positiever over Specsplaza

Nieuws

DEN HAAG – Bakkers die half april de workshops hebben bijgewoond over Specsplaza, zijn positiever over het etiketteringsinstrument gaan denken.

DEN HAAG – Bakkers die half april de workshops hebben bijgewoond over Specsplaza, zijn positiever over het etiketteringsinstrument gaan denken.

Dat blijkt uit de enquêtes die na afloop zijn ingevuld door de deelnemers. De workshops werden gehouden door het Productschap Akkerbouw in samenwerking met NBOV, NVDB en de softwareleveranciers. Het doel was informatie verschaffen, knelpunten wegnemen en inzicht te krijgen van mogelijke belemmeringen voor het gebruik door bakkers.

Enquêtes
Uit de enquetes na afloop is gebleken dat ongeveer 40 procent van de deelnemers positiever is gaan denken over SpecsPlaza. Meer dan de helft van de deelnemers is van plan om met SpecsPlaza te gaan werken. Gebruiksgemak en overzichtelijkheid zijn de belangrikste redenen voor bakkers om met Specsplaza te werken.  Ook gaven de deelnemers aan nog niet goed te weten wat SpecsPlaza is en kan. Ook wordt nog een aantal specificaties in SpecsPlaza gemist, onder andere de voedingswaarden van een product. In totaal hebben ruim vijftig bakkers de workshops bezocht.
Op 16 juni wordt een extra workshop gehouden bij het Productschap Akkerbouw in Den Haag. 
 

Reageer op dit artikel