nieuws

Bakkerij van Dongen gaat voor Guiness Book of Records

Nieuws

HARDERWIJK – Het grootste broodje paling van de wereld. Dat wil Harderwijk volgende week maken. Bakkerij van Dongen gaat het brood leveren.

HARDERWIJK – Het grootste broodje paling van de wereld. Dat wil Harderwijk volgende week maken. Bakkerij van Dongen gaat het brood leveren.

Inzet van de ludieke actie is een vermelding in het Guiness Book of Records. Om de actie te laten slagen hebben drie Harderwijkse ondernemers de handen ineen geslagen. Naast een palingrokerij en een cateringbedrijf, voor het uitdelen van de reusachtige lekkernij, is Bakkerij van Dongen verantwoordelijk voor het immense brood dat nodig is. Paul van Dongen: ‘Het broodje dat wij gaan maken wordt twee bij drie meter. Dat zijn ongeveer 1200 kadetjes. We leveren de broodjes in delen aan om ze vervolgens aan elkaar te maken. Een hele klus, maar heel leuk om te doen.’ De recordpoging wordt gehouden op zaterdag 13 juni.

 

Reageer op dit artikel