nieuws

Bakker Van der Most komt naar Raalte

Nieuws

RAALTE/LEMELERVELD – Bakker van der Most uit Lemelerveld vestigt zich in het Dok, de tweede fase van het centrumplan in Raalte waaraan nu gebouwd wordt. De bakker hoopt daar eind volgend jaar, net voor de kerst, de bakkerszaak te kunnen openen.

Bakker Van der Most komt naar Raalte

RAALTE/LEMELERVELD – Bakker van der Most uit Lemelerveld vestigt zich in het Dok, de tweede fase van het centrumplan in Raalte waaraan nu gebouwd wordt. De bakker hoopt daar eind volgend jaar, net voor de kerst, de bakkerszaak te kunnen openen.

Bakker Van der Most heeft onlangs de broodproductie verhuisd naar het pand van de voormalige Spar-supermarkt in Lemelerveld, meldt dagblad De Stentor. De productie draait daar sinds een week in een ruimte die drie keer zo groot is als de oude bakkerij. De winkel in Lemelerveld blijft gewoon aan het Kroonplein. Daarnaast heeft de bakker een winkel plus lunchroom in Dalfsen. Datzelfde wil Van der Most ook in het Dok in Raalte realiseren. Raalte telt op dit moment slechts een warme bakker: Jorink. Die zit aan de Varkensmarkt.

Hemelsbreed konden beide bakkers niet verder bij elkaar vandaan liggen in het winkelkerngebied van het dorp. De Lemelerveldse bakkersfirma heeft grootse plannen maar kiest zijn plekken zorgvuldig. ‘In Heino en Ommen, bijvoorbeeld, gaan we niks beginnen omdat we de plaatselijke bakkers niet in de weg willen zitten’, aldus Mark van der Most, zoon van de eigenaar en beoogd opvolger.

 

Reageer op dit artikel