nieuws

TNO en VBZ werken aan natriumreductie

Nieuws

DELFT – TNO en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) gaan samenwerken. TNO draagt kennis over op het gebied van natriumreductie in bakkerijproducten en verrijking van producten met functionele ingrediënten.

TNO en VBZ werken aan natriumreductie

DELFT – TNO en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) gaan samenwerken. TNO draagt kennis over op het gebied van natriumreductie in bakkerijproducten en verrijking van producten met functionele ingrediënten.

TNO en de VBZ hebben een branche-innovatiecontract voor twee jaar afgesloten. ‘De bakkerij-industrie is voor TNO van oudsher een belangrijke sector,’ verklaart Joost Blankestijn, business development manager bij TNO. ‘Op dit moment worden er met diverse bedrijven in de proefbakkerij bij TNO in Zeist experimenten uitgevoerd om, met behoud van smaak en kwaliteit, met minder suiker en zout te bakken. In 2008 hebben we in samenwerking met VBZ een toolbox ontwikkeld voor de verlaging van verzadigde vetzuren in bakkerijproducten.’

VBZ is de samenwerking met TNO aangegaan om de economische positie van de MKB bedrijven binnen de bakkerij- en zoetwarenindustrie te versterken. Directeur Ton Baas van VBZ: ‘VBZ beschouwt TNO als een belangrijke partij voor de realisatie van verdere innovatie op de beleidsgebieden van de bakkerij- en zoetwarenbranche.’

Op donderdag 5 maart organiseert VBZ in samenwerking met TNO een bijeenkomst waarin meer uitleg wordt gegeven over het branche-innovatiecontract.

 

Reageer op dit artikel