nieuws

Nederland gastland UIPCG

Nieuws

GOUDA – Een internationale groep van patissiers bezoekt van 15 tot en met 17 maart ons land neer en neemt een kijkje in de Nederlandse banketbakkerij. De NBOV ontvangt leden van de UIPCG voor de tweejaarlijkse vergadering.

GOUDA – Een internationale groep van patissiers bezoekt van 15 tot en met 17 maart ons land neer en neemt een kijkje in de Nederlandse banketbakkerij. De NBOV ontvangt leden van de UIPCG voor de tweejaarlijkse vergadering.

De NBOV werkt als belangenbehartiger van de nationale bakkerijbranche samen met verschillende internationale organisaties. Zo is de NBOV vertegenwoordigd in de CEBP en de UIB (een Europees en een wereldwijd samenwerkingsverband van brood- en banketbakkerijorganisaties) en de UIPCG (een wereldwijd samenwerkingsverband van banketbakkerijorganisaties). Via deze organisaties is de NBOV in de gelegenheid om op internationaal niveau ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen en de krachten te bundelen. Net zoals de NBOV dat doet op nationaal niveau, houden de internationale verbanden zich bijvoorbeeld bezig met onderwijs, wet- en regelgeving, imago en vakwedstrijden.
 
Gastland
De UIPCG vergadert tweemaal per jaar in steeds een ander gastland. Dit voorjaar valt de eer te beurt aan Nederland en is het aan de NBOV om een driedaags programma te organiseren. Het prachtige Amsterdamse Hotel American fungeert daarbij als uitvalbasis. Op het programma staan op de eerste plaats de bestuurs- en de algemene vergadering. Tijdens een tour naar ‘food valley’ Wageningen, met als stops het NBC en de Vakschool Wageningen, worden de deelnemers geïnformeerd over onder meer de structuur van de Nederlandse bakkerij, het vakonderwijs in Nederland en het examencentrum.

Bedrijven
Vanzelfsprekend toont de NBOV ook een paar visitekaartjes van de bakkerijbranche. Zo bezoekt de delegatie Banketbakkerij Mekking in Bennekom, van UIPCG-bestuurslid Joost Mekking, en Patisserie Jarreau in Den Haag. Natuurlijk krijgt het internationale gezelschap ook volop de gelegenheid kennis te maken met het unieke centrum van onze hoofdstad. Bijvoorbeeld tijdens een stadswandeling, waarbij Cees Holtkamp, voormalig eigenaar van  Banketbakkerij Holtkamp aan de Vijzelgracht, als gewaardeerd stadsgids zal fungeren.

Reageer op dit artikel