nieuws

Ger Ligthart maakt wéér Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Nieuws

OISTERWIJK/MADE – Het is hem weer gelukt. Na de winst in 2007 en de tweede plaats in 2008, mag Ger Ligthart zich weer de Lekkerste worstenbroodjes bakker van Brabant noemen.

Ger Ligthart maakt wéér Lekkerste Brabantse worstenbroodje

OISTERWIJK/MADE – Het is hem weer gelukt. Na de winst in 2007 en de tweede plaats in 2008, mag Ger Ligthart zich weer de Lekkerste worstenbroodjes bakker van Brabant noemen.

De Bakker uit Made won op 11 februari andermaal De wedstrijd om het Lekkerste Brabantse worstenbroodje, een wedstrijd die jaarlijks wordt gehouden door Omroep Brabant. Ligthart is een dag na de overwinning blij, maar kalm. ‘Hartstikke mooi’, omschrijft hij zijn eerste prijs.

Geheim
Wat is het geheim? ‘Je moet er serieus mee bezig zijn. Ik ben dag en nacht bezig met worstenbrood. Zo maar iets inleveren dan win je niet. Het begint met goed gehakt.’ Ligthart betrekt zijn gehakt bij Keurslager De Wijs en Sips uit Made. ‘Daarnaast moet het broodje er mooi uitzien en lekker zijn.’

Verkoop
Hoewel resultaten uit het verleden geen garanties bieden, verwacht Ligthart een flinke drukte. ‘Na mijn overwinning in 2007 verkocht ik dertig procent meer worstenbrood. De eerste drie dagen was het vooral gekkenhuis. Ik verkocht toen vijfduizend stuks, normaal waren dat er duizend.’

Finale
In totaal deden zeventig deelnemers mee aan de wedstrijd. De tweede plaats ging naar Bakkerij Foolen in Sint-Oedenrode. De gedeelde derde plaats was voor Echte Bakker Barry en Jeroen van der Steen in Made en Echte Bakker Theo Pastoor in Tilburg. De winnaar van vorig jaar, Cees van Dongen uit Made bemachtigde dit jaar geen podiumplaats.

Bekijk de uitreiking (video)

Reageer op dit artikel