nieuws

Dertig banen op de tocht bij Unifine F&B België

Nieuws

MANAGE – Bij de Unifine Food & Bake Ingredients België in Manage staat een vijfde van de banen op de tocht.

Dertig banen op de tocht bij Unifine F&B België

MANAGE – Bij de Unifine Food & Bake Ingredients België in Manage staat een vijfde van de banen op de tocht.

Dertig van de 150 banen moeten verdwijnen. Directie en vakbonden zitten op 13 februari samen over het herstructureringsplan dat tien arbeiders en twintig bedienden kan treffen. ‘De directie wil snel overleg opstarten om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om het collectief ontslag te vermijden of te beperken en om de gevolgen ervan te verzachten’, zegt de vakbond in het Belgische dagblad De Morgen.

Kosten besparen
Volgens de directie van Unifne food & Bake (onderdeel van Cosun) zijn de maatregelen nodig om de competitiviteit van Manage op peil te houden door de kosten te verminderen. Een woordvoerder van Unifine Food & Bake Ingredients Nederland laat aan Bakkerswereld weten dat de situatie puur betrekking heeft op België. Voor Nederland zijn ontslagen ‘niet aan de orde.’  
 

Reageer op dit artikel