nieuws

Chocola als middel tegen overgewicht

Nieuws

AMSTERDAM – Britse vrouwen met overgewicht moeten verplicht pure chocola eten om zo gezonder te worden.

AMSTERDAM –  Britse vrouwen met overgewicht moeten verplicht pure chocola eten om zo gezonder te worden.

Onderzoekers raden aan om zo’n 20 gram (ongeveer de helft van een kleine reep) per dag te eten gedurende vier weken, zo meldt de Daily Mail. Onderzoekers van de Queen Margaret University in Schotland denken namelijk dat chocolakan helpen om de suikerspiegel en het cholesterolgehalte naar beneden te krijgen.

Eerder werd al bekend dat pure chocolade rijk is aan bepaalde stoffen die er voor zorgen dat lichaamscellen beter beschermd worden tegen allerlei ziektes. Ook kan het een positief effect kan hebben op de bloeddruk en bloedcirculatie.
 

Reageer op dit artikel