nieuws

Bouw bakkerij Gase Van der Heijden al maanden stil

Nieuws

ZUTPHEN – De bouw van de nieuwe bakkerij van bakkers Niek Gase uit Lochem en Thomas van der Heijden uit Zutphen heeft ernstige vertraging opgelopen. De bouw ligt compleet stil door financiële problemen.

Bouw bakkerij Gase Van der Heijden al maanden stil

ZUTPHEN – De bouw van de nieuwe bakkerij van bakkers Niek Gase uit Lochem en Thomas van der Heijden uit Zutphen heeft ernstige vertraging opgelopen. De bouw ligt compleet stil door financiële problemen.

Begin februari 2008 sloegen de compagnons Niek Gase en Thomas van er Heijden de eerste paal de grond in van de nieuwe bakkerij in Zutphen. In september moest die af zijn. De bittere realiteit is dat de bouw al maanden stil ligt.

Van Keulen
Oorzaak van de bouwstop is dat beide bakkers in financiële problemen zijn gekomen door het faillissement van Van Keulen Bakkerijmachines vorig jaar. De twee bakkers hadden al voor vele duizenden euro’s machines aanbetaald voor de nieuwe bakkerij. Door het faillissement van het Nijverdalse bedrijf zijn ze dit geld kwijt geraakt en hebben ze de machines nooit geleverd gekregen. Het gaat onder meer om een kleinbroodstraat, silo’s, bollenkast en deegmachines.

Daarnaast zorgt de kredietcrisis er voor dat de ondernemers moeilijk aan nieuw geld kunnen komen. Niek Gase: ‘Hoe het verder gaat weten we nog niet. Ik hoop dat er binnenkort meer duidelijkheid komt.’ Tot die tijd bakken beide bakkers (6 winkels) op twee locaties in Zutphen en Lochem.

 

Reageer op dit artikel