nieuws

‘Biologisch Oerbrood niet mislukt

Nieuws

EEMNES – De transformatie van Oerbrood naar een volledig biologisch broodconcept is niet mislukt. Dat stelt Ad Overgaag in het vakblad Distrifood.

‘Biologisch Oerbrood niet mislukt

EEMNES – De transformatie van Oerbrood naar een volledig biologisch broodconcept is niet mislukt. Dat stelt Ad Overgaag in het vakblad Distrifood.

De transformatie van Oerbrood naar een volledig biologisch broodconcept heeft veel kopers gekost. De jaarproductie van 25 miljoen broden van voor de omschakeling, is teruggezakt naar zes miljoen stuks. Ad Overgaag, coördinator van het broodmerk is desondanks positief over de toekomst. ‘We hebben de nodige stormen doorstaan.’

Concept
In mei vorig jaar ging het roer om bij Oerbrood. Het broodconcept werd omgebouwd naar een volledig biologisch aanbod. Reden voor de omschakeling was dat door de opmars van de eigen broodconcepten van de supermarktketens de unieke positie van Oerbrood in het geding kwam. Onder meer Super de Boer, Coop, Plus, en MCD zijn formules die het broodmerk verkopen. C1000 is er het afgelopen jaar mee gestopt. Vanaf deze maand wordt Oerbrood ook aan horecagroothandels geleverd. Een aantal ambachtelijke bakkers hebben Oerbrood benaderd om te praten over de opname van Oerbrood.

Lees meer over Oerbrood in Bakkerswereld van 20 februari 

Lees ook:
Oerbrood Biologisch gelanceerd
 

Reageer op dit artikel