nieuws

Zware dreun voor Patisserieteam

Nieuws

LYON – De toppatissiers Jeroen Goossens, Arthur Tuytel en Ivo Wolters hebben een zware dreun te verwerken gekregen. Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie viel zondag het chocolade showstuk in elkaar.

Zware dreun voor Patisserieteam

LYON – De toppatissiers Jeroen Goossens, Arthur Tuytel en Ivo Wolters hebben een zware dreun te verwerken gekregen. Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie viel zondag het chocolade showstuk in elkaar.

De Nederlandse afvaardiging was naar Lyon afgereisd met het doel om wereldkampioen te worden. Die kans lijkt nu verkeken. Het team had zich intensiever voorbereid dan ooit; daarom is de teleurstelling des te groter. ‘Zelfs in andere landen kwam de klap hard aan,’ laat woordvoerster Vicky Littlejohn vanuit Lyon weten.’Tot het dramatische moment verliep alles volgens plan.’ 

De Coupe du Monde is een tweejaarlijkse wedstrijd die gisteren en vandaag voor de elfde keer wordt gehouden. Het team moet binnen tien uur drie chocolade taarten, drie ijstaarten, twaalf desserts, een ice carving pièce, een chocolade pièce en een suiker pièce bereiden.Vanavond wordt de uitslag bekendgemaakt. Meer over de Coupe du Monde in de digitale nieuwsbrief van donderdag 29 januari en Bakkerswereld van 6 februari.
 

Reageer op dit artikel