nieuws

Van Egeraat Ambachtsbakker van het Jaar 2009

Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Bakker Van Egeraat uit Bergen op Zoom is uitgeroepen tot Ambachtsbakker van het jaar 2009. Alle Ambachtsbakkers uit het land doen jaarlijks mee aan deze wedstrijd.

Van Egeraat Ambachtsbakker van het Jaar 2009

BERGEN OP ZOOM – Bakker Van Egeraat uit Bergen op Zoom is uitgeroepen tot Ambachtsbakker van het jaar 2009. Alle Ambachtsbakkers uit het land doen jaarlijks mee aan deze wedstrijd.

De jury prees vooral de vernieuwingen die het ondernemersechtpaar het afgelopen jaar heeft doorgevoerd. ‘De winkel in Bergen op Zoom is omgetoverd tot een prachtige Bourgondisch Frans/ Belgische winkel. Je wordt er overspoeld door een ambachtelijk gevoel. Sfeer en beleving worden versterkt door warme kleuren, het gebruik van houten, smeedijzeren schappen en een grote prent van de oprichter van de bakkerij uit 1928, de grootvader van Kees. De winkel ademt de sfeer uit die bij een ambachtelijke bakkerij hoort,’ aldus de jury.

Vlnr: Kees en Trudy van Egeraat en formulemanager Johan Hartog

Naast de grote winkelverbouwing werd ook het broodassortiment verder uitgebreid met ambachtelijke, artisanale broden. Een geheel nieuwe lijn van desembroden is geïntroduceerd en middels uitgebreide campagnes met de consument gecommuniceerd. Zo werd er een desemfolder samengesteld waarin de herkomst van brood wordt toegelicht en alle desembroden worden omschreven.  Ook op het gebied van openingstijden is er een nieuwe keuze gemaakt. Vanaf 6 uur is de winkel tegenwoordig open, om juist de vroege klanten van dienst te kunnen zijn.

De deelnemende bakkerijen werden getoetst op uitstraling, vriendelijkheid, service, hygiëne, presentatie, ondernemerschap en kwaliteit. Kees en Trudy van Egeraat, met winkels in Bergen op Zoom en Hoogerheide, scoorden op deze onderdelen gemiddeld het hoogst.

 

Reageer op dit artikel