nieuws

Oerbrood Biologisch gaat out of home

Nieuws

ZWOLLE – Oerbrood Biologisch wordt vanaf week 5 ook geleverd aan de horeca groothandel. Dat is een eerste stap op weg naar de gehele out of home markt. Dat zei Ad Overgaag, verantwoordelijk voor de marketing, donderdag 22 januari op de Bio Vak in Zwolle.

Oerbrood Biologisch gaat out of home

ZWOLLE – Oerbrood Biologisch wordt vanaf week 5 ook geleverd aan de horeca groothandel. Dat is een eerste stap op weg naar de gehele out of home markt. Dat zei Ad Overgaag, verantwoordelijk voor de marketing, donderdag 22 januari op de Bio Vak in Zwolle.

De jaarproductie van Oerbrood Biologisch ligt nu op 6 miljoen broden. Dat is nog beduidend minder dan de 25 miljoen Oerbroden in de ‘oude’ versie.  Overgaag is trots op het hele verpakkingconcept voor Oerbrood Biologisch in de Out of Home markt. Dat is geheel biologisch verantwoord; zo bevat de overdoos geen plastic, is deze bewerkt met afbreekbare inkten en de diepvrieszak heeft het kiemplantlogo, evenals de stickers en opdruk. ‘We hopen hier met Oerbrood Biologisch een krachtig signaal te geven naar andere aanbieders van biologisch in de Out of Home (biologisch product in een gangbare verpakking).’

Er zijn ook ambachtelijke bakkers die Oerbrood Biologisch willen gaan verkopen. De Stichting Oerbrood is daarmee in gesprek. Als zij Oerbrood Biologisch gaan afbakken moeten ze echter wel SKAL gecertificeerd zijn, in tegenstelling tot het supermarktkanaal. Overgaag vindt dat hier sprake is van rechtsongelijkheid en is in gesprek daarover. Om de consumptie van Oerbrood Biologisch een impuls te geven (Overgaag streeft naar een verdubbeling van de verkoop- red.) komt er kleinbrood en een 400 gram’s variant, omdat vooral de kleine huishoudens Oerbrood Biologisch kopen.  Het basisassortiment van vijf soorten zal soms tijdelijk worden uitgebreid. Ook zal er meer gedaan worden aan de ondersteuning van de verkoop op de winkelvloer.

 

Reageer op dit artikel