nieuws

Grote verdeeldheid over koopzondag

Nieuws

DOETINCHEM – De Nederlandse bevolking is sterk verdeeld over de koopzondag. In de zeven grootste steden vindt bijna de helft (49 procent) van de inwoners dat de winkels elke zondag open moeten zijn. Een nipte meerderheid (51 procent) moet daar juist niets van hebben.

Grote verdeeldheid over koopzondag

DOETINCHEM – De Nederlandse bevolking is sterk verdeeld over de koopzondag. In de zeven grootste steden vindt bijna de helft (49 procent) van de inwoners dat de winkels elke zondag open moeten zijn. Een nipte meerderheid (51 procent) moet daar juist niets van hebben.

Dat blijkt uit onderzoek door het bureau Q&A onder 1000 mensen, waarover het Algemeen Dagblad vrijdag publiceert. Het kabinet wil het aantal koopzondagen aan banden te leggen. Volgens onderzoeker Frank Quix heeft ruim 73 procent van de Nederlanders ooit op zondag gewinkeld. ‘De belangrijkste reden van de mensen die dat graag doen is dat ze doordeweeks geen tijd hebben. De tegenstanders zeggen vooral: “Ik winkel liever op een andere dag”.’
Debat
De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de kwestie, omdat het kabinet strengere regels wil en slechts bij uitzondering meer dan twaalf koopzondagen per jaar gaat toestaan. Eerder waarschuwde het Platform Detailhandel dat hierdoor tienduizenden banen verloren gaan.

Reageer op dit artikel