nieuws

Friese bakkers presenteren Elfstedenkoek

Nieuws

HINDELOOPEN – De ambachtelijke bakkers van Friesland hebben de handen ineen geslagen om het 100-jarig jubileum van de schaatstocht der schaatstochten goed te kunnen vieren. Zij lanceerden op 13 januari de Elfstedenkoek.

Friese bakkers presenteren Elfstedenkoek

HINDELOOPEN – De ambachtelijke bakkers van Friesland hebben de handen ineen geslagen om het 100-jarig jubileum van de schaatstocht der schaatstochten goed te kunnen vieren. Zij lanceerden op 13 januari de Elfstedenkoek.

De eerste koek werd aangesneden door Elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Schaatsmuseum van Hindeloopen. De inmiddels 81-jarige Van den Berg wist de tocht in 1954 op zijn naam te schrijven en kreeg het eerste plakje van de koek aangereikt door Nico de Groot, zoon van Sietze de Groot die Jeen van den Berg voorging als winnaar in 1941.

Ontbijtkoek
Voor het honderdjarig bestaan van de Elfstedentocht ontwikkelde het Friese regiobestuur van de NBOV samen met Koopmans Meel en Beko Advies een soort ontbijtkoek op basis van volkoren roggemeel, gevuld met honing, rozijnen, vruchten en noten.

 

Reageer op dit artikel