nieuws

Bakery Nexus presenteert nieuwe plannen

Nieuws

PAPENDRECHT – De ambitie van Bakery Nexus (BN) is groot. Dat werd weer eens duidelijk op de nieuwjaarsbijeenkomst van deze club jonge mensen uit de bakkerij die werd gehouden op donderdag 29 januari bij grondstoffenfabrikant Sonneveld in Papendrecht.

Bakery Nexus presenteert nieuwe plannen

PAPENDRECHT – De ambitie van Bakery Nexus (BN) is groot. Dat werd weer eens duidelijk op de nieuwjaarsbijeenkomst van deze club jonge mensen uit de bakkerij die werd gehouden op donderdag 29 januari bij grondstoffenfabrikant Sonneveld in Papendrecht.

Verschillende projectgroepen binnen Bakery Nexus werken nieuwe ideeën en plannen uit. Zo organiseert BN-Travel een weekendreis naar Londen en organiseert BN-College colleges met topsprekers. Als eerste onderwerp staat Risk Management op het programma. BN-Financial wil de geldstromen in de bakkerijwereld in kaart brengen. BN-MVO wil aandacht voor het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

‘We gaan voor bewustwording’, aldus BN voorzitter Ivo Dijkhuizen. Hij beaamt dat de lat die BN zichzelf heeft opgelegd erg hoog ligt. BN heeft overigens niet tot doel een grote club te worden, wel wil het een goede afspiegeling zijn van de markt zijn.

Fantasie
De projectgroepen hadden tijdens de bijeenkomst als opdracht een nieuw broodje te ontwikkelen en te bakken. Niet iedereen was even vaardig met het verwerken van het deeg, maar daarentegen was er absoluut geen gebrek aan fantasie. Het projectgroepje van het bestuur had een mooie omschrijving waarom ze de verschillende ingrediënten hebben gebruikt voor het broodje: Puur bloem, vanwege ‘de puurheid en onafhankelijkheid van de vereniging.’ Peper, vanwege ‘onze gepeperde mening en actieve houding.’ Pistachenoot, ‘onze kennis die we vergaren delen we met elkaar.’Passievrucht, ‘omdat we passie hebben voor het bakkersvak.’ Peer, omdat ‘we gewoon toffe peren zijn.’

Een verslag van de bijeenkomst, met als sprekers Geert Sonneveld en Cees Hack binnenkort in het magazine van Bakkerswereld

 

Reageer op dit artikel