nieuws

Apeldoorns duo ziet brood in Tsjechische honingtaart

Nieuws

APELDOORN – Wat in 2007 aarzelend begon is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende handel. Het Apeldoornse duo Wim Bekker en Harry Willemsen boekt succes met hun uit Praag geïmporteerde honingtaart Medovnik. In de regio Apeldoorn hebben zowel bakkerijen, koffiehuizen als restaurants de taart in hun assortiment opgenomen.

Apeldoorns duo ziet brood in Tsjechische honingtaart

APELDOORN – Wat in 2007 aarzelend begon is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende handel. Het Apeldoornse duo Wim Bekker en Harry Willemsen boekt succes met hun uit Praag geïmporteerde honingtaart Medovnik. In de regio Apeldoorn hebben zowel bakkerijen, koffiehuizen als restaurants de taart in hun assortiment opgenomen.

In 2009 is het de bedoeling dat er minstens 20.000 taarten met de koelwagen worden getransporteerd naar Apeldoorn waar Grolleman Coldstore zich over het gebak ontfermt, meldt De Stentor. Daarna is het de beurt aan groothandel Lieferink uit Twello om er zoveel mogelijk te slijten. Momenteel zijn Willemsen en Bekker in gesprek met een nationale bakkersgroothandel waardoor naast oostelijk Nederland ook de rest van het land als afzetgebied in beeld komt. Daarnaast hebben ze naar hun zeggen het monopolie voor de Benelux verworven. ‘We hebben in het afgelopen jaar 9000 taarten afgenomen, 2500 meer dan begroot. Ze nemen ons in Praag nu heel serieus.’

De importeurs willen de taart zo exclusief mogelijk houden. ‘Dat betekent een beperkt aantal verkooppunten per plaats. Twee koffiehuizen in Apeldoorn (Oranjerie, Korenstraatpassage), een handjevol restaurants (waaronder Triangle, Rust ’n Weinig en Hoog Soeren) in stad en omgeving en een paar bakkerijen.’
 
 

Reageer op dit artikel