nieuws

Wageningse hoogleraar bezorgd over toevoegen foliumzuur aan brood

Nieuws

WAGENINGEN – Foliumzuur toevoegen aan brood is geen goed idee. Dat stelt Prof.dr.ir. Ellen Kampman, die op 2 oktober het ambt van persoonlijk hoogleraar Voeding en kanker aan Wageningen Universiteit aanvaardt.

Wageningse hoogleraar bezorgd over toevoegen foliumzuur aan brood

WAGENINGEN – Foliumzuur toevoegen aan brood is geen goed idee. Dat stelt Prof.dr.ir. Ellen Kampman, die op 2 oktober het ambt van persoonlijk hoogleraar Voeding en kanker aan Wageningen Universiteit aanvaardt. 

Op dit moment wordt door de overheid gedacht aan het toevoegen van foliumzuur aan brood, als middel om het risico op open ruggetjes bij baby’s tegen te gaan. De hoogleraar vindt dat zorgelijk: ‘Het deel van de bevolking dat er mogelijk schade door ondervindt is groter dan het deel waarvoor het goed zou zijn.’

Kampman is tegen het toevoegen van foliumzuur aan brood omdat ook al door fabrikanten foliumzuur is toegevoegd aan margarine, ontbijtgranen en sinaasappelsap en we daardoor, als we ook nog supplementen zouden gebruiken, een te hoge dosis binnen zouden krijgen.
bron: Wageningen UR

Lees ook:
Broodmeel voorkomt open ruggetjes

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels