nieuws

Dag zonder Drempels succesvol voor Van der Krogt

Nieuws

VLAARDINGEN – Bakkerondernemer Louis van der Krogt heeft afgelopen zaterdag 30 augustus voor de tweede maal meegewerkt aan De Dag zonder Drempels in zijn woonplaats Vlaardingen. Hij maakte samen met mindervalide mensen taartjes.

Dag zonder Drempels succesvol voor Van der Krogt

VLAARDINGEN – Bakkerondernemer Louis van der Krogt heeft afgelopen zaterdag 30 augustus voor de tweede maal meegewerkt aan De Dag zonder Drempels in zijn woonplaats Vlaardingen. Hij maakte samen met mindervalide mensen taartjes.

Het is een lokaal initiatief waarbij diverse ondernemers en vrijwilligers een dag organiseren voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen. Er is bijvoorbeeld een draaimolen waar rolstoelen op kunnen en ook de geïmproviseerde bakkerij van Spartabakker Louis van der Krogt is goed toegankelijk voor mindervaliden. Zijn tijdelijke bakkerij in het restaurant in het Oranje Park in Vlaardingen bood plaats aan twintig mensen tegelijk.

Jezelf laten zien
De Spartabakker: ‘Het begon om 12.00 uur. Nou, de eerste mensen zaten om 11.45 al aan tafel te wachten. Het was geweldig. Eigenlijk waren we te snel door onze 150 taartjes heen. In totaal zijn er 2500 tot 3000 bezoekers geweest op het evenement.Van der Krogt is van mening dat te veel bakkers, te veel in hun bakkerij blijven hangen. Je laten zien aan publiek werkt alleen maar positief. Voor je eigen klanten, maar ook voor het imago van de branche. Heb je zoiets een supermarkt al eens zien doen? Nee toch?’

Proeven
De enthousiaste Van der Krogt: ‘Ik had mijn slagroommachine meegenomen en om beurten mochten de bezoekers proeven of de slagroom goed van smaak was. Dit zorgde voor veel hilariteit. De basis van de taartjes had ik al voorbereid. We hebben ze in het park mooi opgemaakt en versierd, met nootjes, vers fruit, slagroom, chocolade decoratie et cetera. En natuurlijk mochten de deelnemers ze na afloop mee naar huis nemen.’

Voor de ondernemer was het wel een vermoeiende dag. ‘Ik had eerst de hele nacht in mijn bakkerij gewerkt, daarna naar de Dag Zonder Drempels en toen moest ik nog terug naar de bakkerij om een bruidstaart te maken. Toen ik in mijn bedje lag, dacht ik even: ik kom er zondag niet meer uit. Maar ik moest natuurlijk nog naar de wedstrijd Sparta – Den Haag (2-5). Maar ja, achteraf had ik dat wel kunnen missen… Gelukkig hebben ook Feynoord en Ajax verloren, dus we bevinden ons in goed gezelschap, laat ik het zo maar zeggen, toch?

Leveranciers uit de branche steunden Van der Krogt bij zijn initiatief. Zo sponsorde Zeelandia het kapselpoeder, leverde Havelaar Verpakkingen de taartdoosjes en schonk Debic 80 liter slagroom. ‘Voor mij zaten de kosten in de werkuren en de decoratiematerialen. Maar laten we die maar snel vergeten. We hebben samen zo’n plezierige dag gehad.’
 

Reageer op dit artikel