nieuws

Bolussen draaien valt niet mee

Nieuws

GOES – Een goede bolus maken is een vak. Dat weten de klanten van bakkerij Den Soeten Inval in Goes inmiddels ook.

Bolussen draaien valt niet mee

GOES – Een goede bolus maken is een vak. Dat weten de klanten van bakkerij Den Soeten Inval in Goes inmiddels ook.
 

Zaterdag mochten zij en ook andere bezoekers van de binnenstad de typisch Zeeuwse lekkernij zelf komen ‘draaien’ in de winkel, aldus een bericht in de Provinciaal Zeeuwse Courant.
Den Soeten Inval, aan de Opril Grote Markt, sleepte afgelopen voorjaar de titel ‘beste bolusbakker van Zeeland’ in de wacht. ‘We wilden iets origineels doen voor onze klanten, toen hebben we bedacht ze zelf bolussen te laten bakken’, vertelt eigenaar Hans Voordijk. Omdat het maken van een bolus nog echt handwerk is, leverde het experiment tientallen vieze handen op. ‘Om het draaien van een mooie bolus in de vingers te krijgen heb je wel een paar weken nodig’, weet bolusspecialist Rob Maas. Toch zien de bolussen van de klanten er al heel behoorlijk uit. Alleen de snelheid, die zit er nog niet echt in. ‘Als wij hier ‘s ochtends met z’n vieren beginnen, moeten er binnen drie kwartier 750 stuks liggen’, zegt Maas.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels