nieuws

Krenten en rozijnen zorgen voor hogere stijging gevuld brood

Nieuws

GOUDA – De kostprijs voor brood is in de periode van 1 januari 2008 tot en met 1 juni 2008 gestegen. Hierbij is onder andere rekening gehouden met een stijging van de CAO-lonen met 3,5%.

Krenten en rozijnen zorgen voor hogere stijging gevuld brood

GOUDA – De kostprijs voor brood is in de periode van 1 januari 2008 tot en met 1 juni 2008 gestegen. Hierbij is onder andere rekening gehouden met een stijging van de CAO-lonen met 3,5%.

Bij de gevulde broodsoorten is een hogere stijging te zien door de gestegen prijs van krenten en rozijnen. De banketproducten tonen grote verschillen in de kostprijsontwikkeling.  Dit blijkt volgens de NBOV uit de gegevens over kostprijsontwikkelingen van brood- en banketproducten binnen MKB-bedrijven, die het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) onlangs heeft geactualiseerd. NBC benadrukt dat de genoemde ontwikkelingen geen advies over kostprijzen inhouden. De kostprijsontwikkelingen verschillen per bedrijf.

Zie: Kostprijzen broodproducten 

Zie: Kostprijzen banketproducten

Reageer op dit artikel