nieuws

Nieuwsflitsen Bakkerij Dagen dag 2

Nieuws

AMSTERDAM – Op de tweede dag van de Bakkerij Dagen opnieuw volop noviteiten en wetenswaardigheden. Een vogelvlucht ….

Nieuwsflitsen Bakkerij Dagen dag 2

 AMSTERDAM – Op de tweede dag van de Bakkerij Dagen opnieuw volop noviteiten en wetenswaardigheden. Een vogelvlucht ….

 

Bakkerswereld geeft eerste Beachcruiser weg!

Op maandagmorgen rond de klok van 11.00 uur was het raak. De
eerste Beachcruiser werd weggegeven. De gelukkige
winnaar was Hans Vlielander, eigenaar van Bakkerij
Vlielander uit Nieuw Beijerland. Hij was de gelukkige
die het juiste sleuteltje koos en het slot opende.
‘Fantastisch’, laat hij enthousiast weten. Dat is een
goed begin van de beurs’!
In totaal geeft Bakkerswereld drie Beachcruisers weg
tijdens de Bakkerij Dagen!

Nieuwste technieken Emondt
Emondt Koeltechniek presenteerde de nieuwste
technieken op het gebied van deegprocesautomaten,
deegremrijskasten, deegconditioneringcellen en
nulgradenkasten. Ook de vernieuwde éénlaags Emondt
Cleanline koeltoonbank werd getoond.

Koopmans richt zich op smaak

Vele gezichten van smaak. Met deze slogan presenteerde
Koopmans Meel zich tijdens de Bakkerij Dagen. ‘Smaak
is dé reden voor de consument om naar de bakker te
gaan. Om de bakker nog meer voorsprong te geven
focussen we ons hier juist op’, aldus Johan Bloemhof
van Koopmans. De komende maanden worden workshops
gehouden om het thema nog verder uit te diepen,
aangevuld met een winkel promotiepakket.

Supremes
Hoogeboom liet de bakkers tijdens de Bakkerij Dagen
voor het eerst kennis maken met Cacao Barry, een
gelimiteerde chocolade range van Callebaut dat ze
richt op de bovenkant van de markt. Daarnaast werd
‘Supremes’getoond: nieuwe, luxe chocolade decoratie.

Bakon
Bakon Food Equipment heeft drie pijlers tijdens de
beurs. De overtrek/afwerkingsmachine biedt een goede
oplossing voor het overtrekken van talrijke producten,
zoals: stolen, korstgebak en ronde taarten. Ook
presenteerde ze ultrasone snijmachines die snijden met
20.000 trillingen per seconde en de Multi Depositor,
volumetrische zuiger doseermachine.

NBOV pakt uit

NBOV pakt groots uit. Reden: het 10-jarig bestaan van
de vereniging. In de sfeervolle stand van 100
vierkante meter konden de bakkers naast inhoudelijke
branche informatie terecht voor inspiratie op het
gebied van gezondheid. Lucas Vermeulen en Patisserie
Jarreau hadden speciale gezonde brood en
banketproducten gemaakt. (No knead brood en carrot
cakejes)
Topkok Ton Boer bereidde de hapjes en serveerde ze
uit.

 

 

Meneba: efficiënte authenticiteit

Meneba laat zien dat authenticiteit ook efficiënt
gemaakt kan worden. Het antwoord is Prido. Hiermee kan
de bakker efficiënt authentiek brood maken in een
korte tijd. Marketingmanager Ivo van Dijkhuizen:
‘Authentiek is de toekomst. Prijs speelt minder een
rol.’ Om de bakker te ondersteunen worden start Meneba
in mei met themamiddagen over Prido

 

Timmer in zonnetje gezet

Damco zette vandaag Bakkerij Timmer uit Texel in het
zonnetje. Reden was de prima prestaties van de
bakkerij op cakegebied. Timmer won de afgelopen twee
jaar de titel ‘Beste cakebakker van Noord Holland met
gebruik van Damco cakemix. Reden voor het bedrijf om
de eigenaren Cees en Ria Timmer een oorkonde te
overhandigen.

Winnaar Prima Blanca Award Debic

Robin Hoedjes, werkzaam bij Bakkerij Otten in Hoorn is
de winnaar van de Prima Blanca Award van Debic. Hij
kreeg de prijs vanmiddag uitgereikt uit handen van
Marco van den Ouden van Debic. De jury, die onder
andere bestond uit Jan Vanzaal, Jeroen van Oijen en
Bruno van Vaelrenbeek, roemde de inzending van Hoedjes
om zijn smaak, design en structuur. Met de Award wil
Debic creativiteit promoten. In totaal deden 25
deelnemers mee aan de wedstrijd die voor het eerst
werd gehouden. De creatie van Hoedjes heet White Dream
en is opgebouwd uit verschillende bavaroise en
chocolade biscuit.  

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels