nieuws

ROC Amersfoort start cursus Patisserie

Nieuws

AMERSFOORT – ROC Amersfoort start dinsdag 4 maart met een nieuwe cursus Patisserie.

ROC Amersfoort start cursus Patisserie

AMERSFOORT – ROC Amersfoort start dinsdag 4 maart met een nieuwe cursus Patisserie. 
 
De cursus is onderdeel van de specialistenopleiding Banketbakker en bedoeld voor iedereen met ambitie in de patisserie. Daarnaast is het programma geschikt voor mensen uit de horeca, (banket)bakkers en hobbykoks die zich verder in de patisserie willen ontwikkelen.

Inhoud
Tijdens de cursus, bestaande uit vier blokken van ieder vier weken, leert de deelnemer kwalitatief hoogwaardige patisserieproducten te vervaardigen. In het eerste blok gaan de cursisten aan de slag met het vervaardigen van beslag, taarten en gebak. Het chocoladewerk zoals het temperen van chocolade, het maken van bonbons en holfiguren komen in blok twee aan de orde. In blok drie worden marsepein, getoerd gerezen deeg en surprises behandeld. In het laatste blok leert men suikerdecoraties maken, zoals suikerbloemen, suikergieten en diverse andere effecten met suiker.

Informatie en aanmelden
De totale cursus duurt 16 weken, maar het is ook mogelijk om per cursusblok in te schrijven. De kosten per blok bedraagt €250,- en de totale cursus kost €900,-. Het is nog mogelijk om in te schrijven. Het maximaal aantal deelnemers is 12 cursisten. Informatie en inschrijven kan bij de heer Van Keulen, leraar bij ROC ASA SBBO, via knv@asa.nl
 
 

Reageer op dit artikel