nieuws

Tachtig bakkers maken kerststol van 2000 kilo (film)

Nieuws

DRESDEN – De grootste kerststol van de wereld is door 80 bakkers in de Duitse Stad Dresden gemaakt.

Tachtig bakkers maken kerststol van 2000 kilo (film)

DRESDEN – De grootste kerststol van de wereld is door 80 bakkers in de Duitse Stad Dresden gemaakt.

De lekkernij komt oorspronkelijk uit Duitsland. De kerststol wordt elk jaar gebakken en in stukjes uitgedeeld op een speciale kerstmarkt in Duitsland die al sinds 1434 gehouden wordt, meldt het NOS-Jeugdjournaal. De enorme stol weegt 2000 kilo en bestaat onder meer uit 2,6 miljoen rozijnen, 550 gram boter en 82 liter rum (dat is een soort sterke drank). Er moest een mes van 1,20 meter aan te pas komen voordat iedereen van de kerststol kon smullen.

Naar de film van de reuzekerststol

 

 

Reageer op dit artikel