nieuws

Dorpelingen worden bakker of slager

Nieuws

BUITENPOST – Dorpelingen moeten samen een supermarkt, bakker of slager kunnen kopen. De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil dat Nederland zogenaamde maatschappelijke ondernemingen krijgt om de leefbaarheid op het platteland op peil te houden. Nu verdwijnen veel zaken omdat ondernemers in kleine dorpen het hoofd niet boven water kunnen houden.

Dorpelingen worden bakker of slager

BUITENPOST –  Dorpelingen moeten samen een supermarkt, bakker of slager kunnen kopen. De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil dat Nederland zogenaamde maatschappelijke ondernemingen krijgt om de leefbaarheid op het platteland op peil te houden.

Nu verdwijnen veel zaken omdat ondernemers in kleine dorpen het hoofd niet boven water kunnen houden.Door dorpelingen zelf aandeelhouder te maken van de dorpssuper kopen zij er meer, zo laat Kamerlid Sander de Rouwe uit Bolsward, bedenker van het plan, de Leeuwarder Courant weten.

Reageer op dit artikel