nieuws

Banketbakkerij Schouten vijftig jaar

Nieuws

AMSTERDAM – Banketbakkerij Schouten in Amsterdam-Slotervaart bestaat deze week 50 jaar.
Zijn geheim? Keihard werken. ‘Zes dagen per week, veertien uur per dag’.

Banketbakkerij Schouten vijftig jaar

AMSTERDAM – Banketbakkerij Schouten in Amsterdam-Slotervaart bestaat deze week 50 jaar.
Zijn geheim? Keihard werken. ‘Zes dagen per week, veertien uur per dag’.

Eigenaar Wil Dielen nam de banketbakkerij in 1980 over van Schouten. Achtentwintig jaar later zit hij er nog. Wat is zijn geheim? ‘Keihard werken.’ Dielen: ‘Ik sta ‘s ochtends om vijf uur op. Om half negen gaat de zaak open. Tot half zes. Dan moet de zaak worden schoongemaakt en ben je pas om zeven uur ‘s avonds weer thuis.’

Wethouder en reportage
Zijn vijftigjarig bestaan bleef niet onopgemerkt. Dielen kreeg bloemen van de wethouder en een reportage bij AT5  ‘In die reportage lijkt het wel alsof ik alleen maar alcoholvrije taarten bak. Onzin. Als iemand morgen een taart wil met extra rum, dan maak ik die gewoon.’
Zijn klandizie is de afgelopen jaren wel degelijk veranderd. ‘Natuurlijk zijn er veel allochtonen, die mogen dan misschien geen alcohol, maar ze houden ontzettend van zoetigheid.’

Honderd keer ingebroken
Makkelijk is het niet. ‘Wanneer ik je vertel dat er in 28 jaar zeker 100 keer is ingebroken overdrijf ik niet. En dat zijn de keren dat ik aangifte heb gedaan. Ik tel de kleine ingeslagen ruitjes niet mee.’
Dielen laat zich niet uit het veld slaan. ‘Meestal is het baldadigheid, soms zijn het junks die de zoetigheid niet kunnen weerstaan. Soms nemen ze de kassa of de weegschalen mee.’
Gelukkig is het de laatste tijd minder. ‘Ik moet het afkloppen. Slotervaart is een slechte buurt, maar het lijkt alsof het stabiliseert. In ieder geval heb ik het idee dat men er aan werkt.’
Bron: Bizz
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels