nieuws

Ontbijtkoek wint aan populariteit

Nieuws

GELDROP – Ontbijtkoek is populairder dan ooit. Afgelopen jaar hapten de Nederlanders ruim 100 miljoen ontbijtkoeken weg.

Ontbijtkoek wint aan populariteit

GELDROP –  Ontbijtkoek is populairder dan ooit. Afgelopen jaar hapten de Nederlanders ruim 100 miljoen ontbijtkoeken weg.

Dat is twee keer zoveel als in 2000. Ontbijtkoek is vooral een  verantwoord tussendoortje aldus Peijnenburg die onderzoek deed naar de populariteit van ontbijtkoek.
Yvonne Vanlier van Koninklijke Peijnenburg. ‘Wij verwachten dan ook dat de voorverpakte ontbijtkoekrepen steeds vaker gegeten gaan worden, vooral door jongere mensen. De meer traditionele koeken zoals de gember-, oude wijven- en Groningerkoek, blijven vooral bij ouderen in trek. Zij eten deze koeken graag bij de koffie.’

Jubileum
Deze maand viert Koninklijke Peijnenburg haar 125-jarig bestaan. Ze brengt hiervoor een speciale jubileumkoek uit die extra mals en smeuïg is. En wie deze maand twee Peijnenburg ontbijtkoeken koopt, krijgt in de deelnemende winkels een jubileumblik uit een gelimiteerde oplage cadeau.
 

Reageer op dit artikel