nieuws

Olie op bakplaat oorzaak brand La Lorraine

Nieuws

NINOVE – De brand in de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove is ontstaan nadat in een van de ovens olie op gloeiende bakplaten terechtkwam.

Olie op bakplaat oorzaak brand La Lorraine

NINOVE – De brand in de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove is ontstaan nadat in een van de ovens olie op gloeiende bakplaten terechtkwam.

 

Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de branddeskundige, meldt het parket van Dendermonde in het Belgische dagblad HLN. De bakkerij werd vernield. De eerste vaststellingen van de branddeskundige bevestigen het accidenteel karakter van de brand. ‘De brand is ontstaan door een technisch gebrek bij een van de ovens, waardoor olie terechtkwam op gloeiende kookplaten’, zegt woordvoerder Antoon Schotsaert. ‘De deskundige voert in ieder geval nog verder technisch onderzoek uit op de oven in kwestie.’

 

Einde van de week
De leveringen zullen tegen het einde van de week terug normaal verlopen, meldt het bedrijf in een persbericht. Tot dan wordt een beperkter assortiment geleverd. Het bedrijf denkt dat bepaalde productielijnen mogelijk binnen enkele weken of maanden opnieuw in gebruik kunnen worden genomen. Het meeste personeel wordt voorlopig ingezet in andere afdelingen van de groep, een beperkt aantal werknemers is tijdelijk technisch werkloos.
 

Lees ook:
Bakkerij La Lorraine afgebrand
 

 

Reageer op dit artikel