nieuws

Skitaart-ruzie dieptepunt voor Ruud van Oort

Nieuws

TIEL/DOORN – Ruud van Oort, de voormalig eigenaar van Maison van Oort uit Doorn is diep geraakt door de hele skitaart affaire. ‘Ik was er juist trots op dat andere bakkers ook maakten wat ik heb bedacht,’ zo laat hij Bakkerswereld weten. ‘Ik sta dan ook niet achter de actie van John en Petra Hartog.

Skitaart-ruzie dieptepunt voor Ruud van Oort

TIEL/DOORN – Ruud van Oort, de voormalig eigenaar van Maison van Oort uit Doorn is diep geraakt door de hele skitaart affaire. ‘Ik was er juist trots op dat andere bakkers ook maakten wat ik heb bedacht,’ zo laat hij Bakkerswereld weten. ‘Ik sta dan ook niet achter de actie van John en Petra Hartog.

De huidige eigenaren van ‘zijn’ bedrijf Maison van Oort in Doorn – John en Petra Hartog – hebben hem vooraf niet van hun geplande zaak op de hoogte gesteld. In januari 2007 hebben ze de zaak van hem overgenomen. De huidige eigenaren sommeren enkele collega’s via een advocaat te stoppen met de productie en de verkoop van skitaart.

Levenswerk
Over de precieze oorsprong van de skitaart en verdere inhoudelijke feiten wil Ruud van Oort op advies van juridische mensen geen uitspraken doen. ‘Ook wil ik de bakkerij in Doorn geen schade berokkenen. Het voelt toch nog steeds als mijn levenswerk. Maar daarom is dit juist zo jammer. Ik was er altijd trots op dat andere bakkers maakten wat ik dertig jaar geleden heb bedacht. Wij verkochten 14.000 skitaarten per jaar. Destijds leden we er echt niet onder dat collega’s ook een skitaart maakten. Precies dezelfde taart was het toch nooit.’

Dieptepunt
Van Oort vindt dat het gehele mediacircus nu ten koste gaat van zijn goede naam. ‘Het is triest. Mijn vrouw en ik voelen ons aangetast in onze goede naam. Het raakt ons heel diep. Als dit uitmondt in een rechtzaak zou dat het dieptepunt in mijn leven zijn. Het is jammer dat Hartog niet bereikbaar is vanwege vakantie, ik zou hem namelijk graag willen vragen wat hij denkt hiermee te bereiken.’

Lees de eerste publicatie over de skitaart-ruzie plus de reacties van collega’s
(14 augustus, bakkerswereld.nl)

Media overzicht skitaart:

De Telegraaf (21 augustus)
Klik hier om het artikel te lezen

Algemeen Dagblad (20 augustus)
BNR nieuwsradio (uit krantenoverzicht)
RTV Utrecht, plus filmpje  (20 augustus)
Bizz.nl (21 augustus)
Omroep Gelderland (21 augustus)

Foto skitaart afkomstig van Banketbakkerij van Helden uit Middelharnis

Reageer op dit artikel