nieuws

Oer-Primeur wegens succes op herhaling

Nieuws

BUNSCHOTEN – Oer-Primeur, een variatie op de wijn Beaujolais Primeur, wordt na het succes van vorig jaar herhaald. Dit jaar is de Oer-Primeur voor het eerst gebakken van biologische tarwe van eigen bodem: de Flevopolders.

Oer-Primeur wegens succes op herhaling

BUNSCHOTEN – Oer-Primeur, een variatie op de wijn Beaujolais Primeur, wordt na het succes van vorig jaar herhaald. Dit jaar is de Oer-Primeur voor het eerst gebakken van biologische tarwe van eigen bodem: de Flevopolders.

Het brood vertegenwoordigt alle kwaliteiten van een nieuwe tarweoogst. Het heeft een volle en krachtige geur en je proeft de versheid en het zonnige frisse van de eerste granen, aldus de initiatiefnemers.  De ronde meergranen bol is verrijkt met maisbolletjes, gierst en lijnzaad. Het brood is versierd met pompoenpitten, mais- en tarwevlokken.  De Oer-Primeur, afgeleide van Oerbrood is herkenbaar aan een symbolische tarweaar.   
 
Tijdelijk
Voor de ontwikkeling van de Oer-Primeur hebben alle partijen die een rol spelen in de bakkerijketen intensief met elkaar samengewerkt: de akkerbouwer uit de Flevopolder, de molenaar uit Leeuwarden en de bakker uit Emmeloord. Net als de reguliere Oerbroodvarianten is Oer-Primeur vrij van koemelk-eiwit, lactose en E nummers. De Oer-Primeur is vanaf maandag 22 september tijdelijk verkrijgbaar.
Het brood is verpakt in een groene primeur broodzak en te vinden op de bakkerijafdelingen van C1000, Super de Boer en MCD. 

Zie ook:

 

 

Reageer op dit artikel