nieuws

Kikabrood bakken in het ziekenhuis

Nieuws

AMSTERDAM – KiKabroodjes bakken op de afdeling kinderoncologie van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Zo introduceerde Bakels officieel het KiKabrood. Dit gebeurde op donderdag 4 september.

Kikabrood bakken in het ziekenhuis

AMSTERDAM – KiKabroodjes bakken op de afdeling kinderoncologie van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Zo introduceerde Bakels officieel het KiKabrood. Dit gebeurde op donderdag 4 september.

Speciale gasten hierbij waren Miss Nederland Melissa Sneekes en acteur John Jones. KiKabrood is speciaal ontwikkeld door Bakels Senior in Weesp voor en met de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Het is een nieuw gevuld brood met onder andere rozijnen en cranberry’s. Met deze officiële introductie gaf Bakels het startsein voor een landelijke campagne waarbij het doel is om samen met bakkend Nederland zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa .

Brood bakken in het ziekenhuis
Op hun afdeling werden donderdag de oncologiepatiëntjes tijdens hun speelmorgen verrast door een niet alledaagse activiteit. Deze keer werd er niet gekleurd, geknutseld of geverfd, maar stonden er plakken KiKabrooddeeg klaar om vormpjes uit te steken, broodjes van te maken en te bakken. Ook waren er gebakken Kikabrood-beren die versierd konden worden.
Naast de proefbakkers van Bakels waren ook  Miss Nederland Melissa Sneekes en acteur John Jones (beiden ambassadeur van KiKa) aanwezig om de kinderen te assisteren bij het maken van hun creaties. De kinderen en ouders genoten zichtbaar van de activiteit en ook het verplegend personeel van de afdeling kon het initiatief enorm waarderen.

 

Na afloop van de baksessie was het officiële moment daar. Het eerste KiKabrood en een mooi ingelijste campagneposter werden overhandigd aan prof. dr. Huib Caron, kinderoncoloog. Hij sprak aansluitend een woord van waardering uit over het project.
Vervolgens werden de verschillende afdelingen van het AMC voorzien van vers gebakken KiKabroodjes.

Melissa Sneekes en John Jones signeerden na afloop van de introductie hun speciale KiKabrood-poloshirt, deze shirts worden door Bakels ingelijst en geschonken aan de bakkers met het meest bijzondere eigen KiKabroodinitiatief voor de stichting KiKa. Uiteraard beslissen beide BN-ers zelf wie er uiteindelijk wint.

Houd Bakels op de hoogte van uw activiteiten rondom het Kikabrood via info@bakels-senior.nl.

 

Reageer op dit artikel