nieuws

Joodse bakker Theeboom failliet

Nieuws

AMSTERDAM – De Joodse bakker Theeboom is failliet. De winkels aan de Maasstraat en Bolestein waren al sinds juli gesloten.

AMSTERDAM – De Joodse bakker Theeboom is failliet. De winkels aan de Maasstraat en Bolestein waren al sinds juli gesloten.

De meer dan honderd jaar oude bakkerij Theeboom is in problemen geraakt nadat de huisbankier de financiering had stopgezet. Schuldeisers vroegen daarna het faillissement aan. De twaalf medewerkers van Theeboom staan op straat, zo meldt Het Parool.

Theeboom was één van de weinige koosjere bakkers in de stad en stond onder rabbinaal toezicht van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS). Bakkerij Theeboom werd ruim honderd jaar geleden opgericht. Oprichter en naamgever Mozes Theeboom had de bakkerij meer dan vijftig jaar in handen.

De Joodse gemeenschap kan voor koosjer brood nu alleen nog terecht bij Laromme in Buitenveldert en bij leer-werkcentrum Sinaï in Amstelveen. Michiel Ellens, advocaat van de Theeboom sluit een doorstart niet uit. 
 

Reageer op dit artikel