nieuws

Het laatste nieuws op uw boterham

Nieuws

ZURICH – Het komt een beetje gezocht over, maar creatief is het wel: een broodrooster dat het laatste nieuws op uw boterham brandt. De Scan Toaster downloadt informatie van uw computer en brandt alle gegevens keurig op uw boterham. Dat is pas actueel ontbijten: brood op, nieuws weg.

Het laatste nieuws op uw boterham

ZURICH – Het komt een beetje gezocht over, maar creatief is het wel: een broodrooster dat het laatste nieuws op uw boterham brandt. De Scan Toaster downloadt informatie van uw computer en brandt alle gegevens keurig op uw boterham. Dat is pas actueel ontbijten: brood op, nieuws weg.

Het apparaat is bedacht door de Zuid-Koreaanse ontwerper Sung Bae Chang. De toaster dingt mee in de finale van een ontwerpwedstrijd, die is georganiseerd door fabrikant Electrolux. De Scan Toaster maakt via een USB-kabel verbinding met de pc en het internet en downloadt dan wat u maar wilt, van actuele krantenberichten en weersvoorspellingen tot foto’s. Kleine individuele toast-‘hamertjes’ binnen in het apparaat worden verhit en branden de woorden of de afbeelding op de boterham, op een manier die wat doet denken aan een typemachine.
De finalisten presenteren hun bedenksels op 8 en 9 oktober in Zürich, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Electrolux verdeelt tienduizend euro onder de drie beste inzenders.

 

Reageer op dit artikel