nieuws

Frans Lijnsvelt zet Zeelandia pet definitief af

Nieuws

ZIERIKZEE – ‘Het zal moeilijk worden om zonder Zeelandia-pet op door het land te rijden.’ Dat zei Frans Lijnsvelt dinsdag 9 september bij zijn afscheid van Zeelandia, waar hij 35 jaar gewerkt heeft.

Frans Lijnsvelt zet Zeelandia pet definitief af

ZIERIKZEE – ‘Het zal moeilijk worden om zonder Zeelandia-pet op door het land te rijden.’ Dat zei Frans Lijnsvelt dinsdag 9 september bij zijn afscheid van Zeelandia, waar hij 35 jaar gewerkt heeft.

De laatste jaren was Lijnsveld actief als commercieel directeur. Er was een overweldigende belangstelling vanuit alle geledingen van de gehele bakkerijsector om Frans Lijnsvelt en zijn vrouw Ans de hand te schudden.Helma Verkerk volgt Lijnsvelt bij Zeelandia op. ‘Natuurlijk zal ik wel eens denken: Frans hoe zou jij het gedaan hebben. Maar ik ga er toch mijn eigen stijl aan geven.’

Lof
Algemeen directeur Roelof Krist stak zijn waardering voor Lijnsvelt niet onder stoelen of banken: ‘Hij heeft veel betekend voor Zeelandia. De veranderingen in de branche hebben zijn weerslag gehad op de veranderingen bij Zeelandia en Frans heeft daarbij altijd een grote rol gespeeld met zijn visie en ideeën. Zijn aanpak was altijd gericht op de klant.’ De passie die Lijnsvelt heeft voor de bakkerij én Zeelandia grenst volgens Krist aan het ongelofelijke. ‘Hij is – ieder dag komend uit Weesp – altijd als eerste op het bedrijf in Zierikzee’.

De genodigden typeerden Lijnsvelt als: ‘Gezellig’, ‘betrouwbaar’, ‘vasthoudend’, ‘iemand die niet snel opgeeft’, ‘integer’, flexibel’, ‘een terriër’, ‘markant’, ‘ontzettend commercieel’, ‘aimabel’ en ‘vertrouwensman’ klonk er uit vele monden.

Speech
Lijnsvelt memoreerde in zijn afscheidsspeech nog eens de vele hoogtepunten uit zijn Zeelandia-tijd. Maar hij keek ook naar de toekomst: ‘Op productieniveau gaat er nog veel veranderen’, voorspelt hij. ‘Desemcultuur krijgt de toekomst; er zullen grote eenheden deeg worden gemaakt met langere productietijden.’  
 

Reageer op dit artikel