nieuws

Sloop voormalige bakkerij Visser nog dit jaar

Nieuws

ALPHEN – Om vandalisme en insluiping te voorkomen, wil Alphen voor het eind van het jaar de voormalige panden van bakkerij Visser slopen.

Sloop voormalige bakkerij Visser nog dit jaar

ALPHEN – Om vandalisme en insluiping te voorkomen, wil Alphen voor het eind van het jaar de voormalige panden van bakkerij Visser slopen. De gemeente heeft de panden van de voormalige bakkerij gekocht.

Het college heeft de gemeenteraad gevraagd hiervoor bijna een half miljoen euro beschikbaar te stellen.

De opstallen naast de ’s-Molenaarsbrug staan inmiddels ruim een jaar leeg, nadat bakkerij Visser vertrok naar de Tankval op bedrijventerrein De Schans. Een van de oude panden blijft vooralsnog intact. Hierin zijn tijdelijk de Voedselbank, de Dierenbescherming en de Stichting Alphense Ateliers gevestigd.

Behalve de gebouwen van de bakkerij heeft de gemeente ook een naastgelegen pand aangekocht. Dit wordt gelijktijdig gesloopt. Over de precieze invulling van het totale terrein is nog niets bekend. Wel rust er nu nog een bedrijfsbestemming op.

In totaal heeft Alphen zeven hectare in eigendom in de Gnephoek, de polder waar de voormalige bakkerij deel van uitmaakt. De helft hiervan heeft een bedrijfsbestemming. Het gebied wordt ontwikkeld wanneer Alphen hier een kleine rondweg krijgt. De Burgemeester Bruins Slotsingel wordt daarvoor doorgetrokken de Gnephoek in, waarna de weg afbuigt naar de Rijn om via de nog te bouwen Máximabrug aansluiting te vinden op de N11.

Bron: www.ad.nl

Reageer op dit artikel