nieuws

Schabbink wint voorverkiezing provincie Overijssel

Nieuws

SAASVELD – De provinciale verkiezingen Held van de Smaak zitten er bijna op. Voor Overijssel is Bakkerij Schabbink uit Saasveld de winnaar geworden.

Schabbink wint voorverkiezing provincie Overijssel

SAASVELD – De provinciale verkiezingen Held van de Smaak zitten er bijna op. Voor Overijssel is Bakkerij Schabbik uit Saasveld de winnaar geworden.

Eigenaar Nicole Schabbink wist de meeste stemmen te krijgen met haar typische streekproducten als: Äppelkestoet, Sukkerstoet, Dinkelcorn en Kozakken. In de recepten maakt ze gebruik van oude graansoorten, zoals spelt, emmertarwe en eenkoorn. Ze is in gesprek met enkele graantelers uit de regio om deze oude graansoorten opnieuw te laten telen. Nicole vind het ook heel belangrijk om mensen (en kinderen) te laten zien hoe brood wordt gebakken. Met dat doel staat ze ook op de markten van ‘Van Twentse Grond’. Met hun mobiele houtoven demonstreren ze het bakken van diverse soorten broden.  

De landelijke Held van de Smaak verkiezing  is het startsein voor de Week van de Smaak, die dit jaar van 22 tot en met 28 september plaatsvindt.

Reageer op dit artikel