nieuws

Branchebrochures: bakkerij in 2009 aan de beurt

Nieuws

DEN HAAG – De Arbeidsinspectie heeft momenteel 27 arbo-branchebrochures klaar. Voor dit jaar staan er 19 op de rol, in 2009 heeft de dienst er 14 op de agenda staan, waaronder die van de bakkerij.

DEN HAAG – De Arbeidsinspectie heeft momenteel 27 arbo-branchebrochures klaar. Voor dit jaar staan er 19 op de rol, in 2009 heeft de dienst er 14 op de agenda staan, waaronder die van de bakkerij.

In een brochure staan de belangrijkste risico’s van de desbetreffende branche, meldt Arboplus.nl. De Arbeidsinpectie geeft ook aan hoe de werkgever de arbo-regels moet opvolgen en waar de dienst precies op controleert.  De Arbeidsinspectie stuurt de brochure geruime tijd voordat de inspectieronde begint , de branche in. Op deze manier weten de ondernemers wat wordt gecontroleerd. Ze kunnen dan hun maatregelen treffen.

Voor dit jaar staan op de planning de brochures voor Bouwplaatsen, Anders organiseren, Funderingen, Hout- & timmerindustrie, Meubelindustrie, Wegenbouw, Installatiebranche, Afbouw, Asbest, Vlees en slachterijen, Verfindustrie, Meelindustrie, Glas en Keramiek, Groothandel, Primair onderwijs, Beveiliging, Ambulancediensten, Afvalinzameling en Duikarbeid.

In 2009 gaat het om Bakkerijen, Waterbouw, Schilders, Dakdekkers, Steigerbouwers, Glazenwassers, Slopers, Scheepsbouw- en scheepsreparatie, Chemie, Aardappelen, groente en fruit, Hoger onderwijs, Glastuinbouw, Schoonmaak en Dierenartsen.

 

Reageer op dit artikel