nieuws

Zestal bakkers de lucht in

Nieuws

FREDERIKSOORD – De officiële kick off van de Noordpoolbollenactie is dinsdagavond 8 juli. Het credo: koop witte bollen bij de bakker en red de Noordpool.

Zestal bakkers de lucht in

FREDERIKSOORD – De officiële kick off van de Noordpoolbollenactie is dinsdagavond 8 juli. Het credo: koop witte bollen bij de bakker en red de Noordpool.  

Zeelandia en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben elkaar gevonden. Dit keer in een actie voor het behoud van de Noordpool met witte bollen van de bakker. Meedoen als bakker is simpel. Hij hoeft alleen maar een baal van 20 kilo Noordpoolbollen 25 RB (3000 bollen) en een Noordpool Actiepakket te kopen. Het actiepakket kost € 30,00. Daarvan gaat € 15,00 direct naar het Wereld Natuur Fonds. In het pakket zitten promotiematerialen als stoepbordposters, vlaggenlijnen én vijfhonderd broodzakken waarop het campagnebeeld (ijsbeer) is gedrukt. Op de achterkant wordt uitgelegd wat de actie inhoudt.

De start vindt dinsdagavond op ludieke wijze plaats; 6 bakker maken een ballonvaart (mits het weer het toelaat) in een speciale, energie-zuinige luchtballon van het WNF. Een luchtballon in de uitvoering van een Pandabeer.Dit alles zal plaatsvinden rond 20.00 uur in Frederiksoord.

De bakkers die al toegezegd hebben om de lucht in gaan zijn:
– A Timmer – Dorpsstraat 33 – Gasselte
– Boonstra – Meyerweg 77 – De Knipe
– K. Dunnink – Dorpsstraat 62 – De Wijk
– Van der Groot – Westeinde 139 – Vriezenveen
  
Het exacte adres waar de ballon zal opstijgen is:
Molenlaan 3, 8382 CA Frederiksoord, (Drenthe)
 

Reageer op dit artikel